Helmut Marko uit alweer frustraties

08 januari 2013 — Helmut Marko is de laatste tijd weer nadrukkelijk aanwezig in de pers. Zo ergert hij zich aan alle vooroordelen als zijnde dat Sebastian Vettel niet kan inhalen, uit hij felle kritiek op Fernando Alonso en Ferrari, en krijgt Mark Webber het weer zwaar te verduren.

image
Niemand kan het ontkennen, Helmut Marko heeft enkel oog voor ‘zijn’ Sebastian Vettel. Zo spuwde hij vorige week al dreigende woorden richting Mark Webber door te zeggen dat de Australiër “weet wat er van hem verwacht wordt”. Dit keer is het echter alweer raak, en Marko gaat steeds verder. Nu meent hij dat Webber slechts twee keer per seizoen onklopbaar is, maar vanaf het moment hij kans maakt op de wereldtitel, hij niets meer klaarspeelt. “Hij bezwijkt onder de druk. Telkens als hij tegenslag kent, valt hij ver terug. Iedereen heeft altijd beweerd dat Mark kandidaat wereldkampioen was, maar hij wordt nu verslagen door een jong ventje.”

Laat het nu wel toevallig zijn dat Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing gisteren toegaf dat de updates die vanaf Singapore op de wagen geïnstalleerd werden, Webber totaal niet lagen. De updates waren daarentegen wel in het voordeel van Sebastian Vettel, want vanaf Singapore haalde Vettel terug de resultaten van 2011.

Marko heeft het ondertussen ook wel gehad met alles en iedereen die telkens opnieuw roepen dat Vettel niet kan inhalen. “Tijdens de race in Abu Dhabi heeft hij het tegendeel wel bewezen. Hij reed van de laatste naar de derde plek. Ook in Brazilië liet hij wel degelijk zien wat hij kon. Sebastian zou volgens sommigen ook alleen maar kunnen winnen omdat de auto ontworpen werd door Adrian Newey. Als dat echt zo zou zijn, waarom worden we dan niet in elke race één en twee?” verwijzend naar de mindere resultaten van Mark Webber.

Jackie Stewart beweerde laatst dat Vettel eerst naar een ander team moet verkassen om te bewijzen dat hij ook met een andere auto kan winnen. Marko: “Stewart haalde ook maar met één team zijn overwinningen, met Tyrrell. Ik kan het allemaal niet meer serieus nemen!”

Ook Fernando Alonso moet het ontgelden, want Marko vindt dat de Spanjaard zich te veel bezighoudt met politiek. “Hij doet continu aan politieke spelletjes, door te zeggen dat Hamilton zijn belangrijkste belager is voor de titel, of dat hij strijdt tegen Newey in plaats van tegen Vettel. Enzo Ferrari zou dat nooit hebben goedgekeurd. Hij zou zijn rijders zelf onder handen nemen, zodat ze de volgende keer wel beter zouden doen. We moeten het gewoon negeren.”

“Sebastian houdt zich niet bezig met dat soort onbenulligheden. Hij houdt gewoon honderd procent concentratie en zondert zich af om zo het beste uit zichzelf te halen.” Marko spreekt zich ook uit over de geruchten over een mogelijk vertrek van de jonge Duitser. “Zolang wij een wagen hebben die kan strijden om de overwinning en de titel, blijft Sebastian bij ons. Is dit niet meer het geval, dan pas moeten we aan vernieuwing denken. We beschikken over een uitstekend opleidingsprogramma voor jonge talenten, en wie weet zit daar wel een toekomstige wereldkampioen bij voor ons.”

Wat vinden jullie over alle frustraties die Dr. Helmut Marko de laatste tijd naar buiten heeft gebracht? Laat het ons weten via de Facebookpagina van F1journaal.be!
Klik hier om naar de Facebookpagina van F1journaal.be te gaan.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België