Helpen ademhalingsoefeningen Nico Rosberg aan de titel?

09 februari 2015 — Nico Rosberg stelt alles in het werk om dit jaar de wereldtitel in de Formule 1 te veroveren en daarbij horen zelfs ademhalingsoefeningen.


Vorig jaar streed Nico Rosberg een gans seizoen met teamgenoot Lewis Hamilton voor de wereldtitel. De Duitser moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de tweede plaats.

Het ziet er naar uit dat Rosberg en Hamilton ook komend seizoen voor de wereldtitel zullen strijden en Nico Rosberg wil zich dan ook zo goed mogelijk voorbereiden voor het nieuwe seizoen. Rosberg wil zich op verschillende vlakken verbeteren. De voorbije weken deed hij zelfs ademhalingsoefeningen om ook op dat vlak betere prestaties na te streven.

“Ik wil dit jaar een betere rijder worden,” aldus Nico Rosberg. “Dat is mijn doel en mijn persoonlijke uitdaging. Het is een fantastische uitdaging om te pushen en steeds beter te worden. Meteen na de laatste race in Abu Dhabi ben ik beginnen werken om beter te worden. Dat is ook de reden waarom ik meteen na die race getest heb om nieuwe dingen te leren.”

“Ik heb tijdens de winter enkele dingen geleerd. Bijvoorbeeld dat ik kon werken aan mijn ademhalen terwijl ik met de wagen reed. Wanneer we door erg snelle bochten rijden houden we onze adem in omwille van de erg grote G-krachten. Je kan echt niet op een normale manier ademhalen waardoor ik tijdens de winter geprobeerd heb om hierop te trainen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België