logo
 

Hermann Tilke werd gevraagd om een nieuw F1-circuit voor Moskou te ontwerpen

13 november 2013 — Volgens het Russische persbureau R-Sport is de Duister Hermann Tilke gevraagd om een nieuw F1-circuit te ontwerpen voor nabij Moskou.

Volgend jaar wordt er voor de allereerste keer een GP van Rusland gereden. Die race moet normaal gesproken plaatsvinden nabij Sochi, waar ook de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden. Maar Rusland zit overduidelijk niet stil want het circuit in Sochi is nog niet volledig afgewerkt of men wil reeds een andere F1-circuit beginnen ontwerpen. Tilke zou immers gevraagd zijn om een nieuwe F1-circuit te ontwerpen voor Moskou.

Moskou heeft momenteel reeds een circuit dat ook gehomologeerd is voor F1-tests. Op de Moscow Raceway werden eerder dit seizoen onder meer de Renault World Series en de DTM verreden. Er zouden echter ingrijpende wijzigingen en veel geld nodig zijn om het circuit raceklaar te maken voor een F1-race.

Tilke heeft de meeste recente F1-circuits ontworpen, waaronder ook het Circuit of the Americas waarop komend weekend door de F1-piloten gereden wordt.

Het ziet er dus naar uit dat Moskou een plaats op de F1-kalender wil krijgen. Misschien wil het daarbij wel de strijd aangaan met New Jersey nabij New York, dat eveneens als wereldstad op de F1-kalender wil staan. Moskou moet echter met één belangrijk ding rekening houd: Sochi heeft een contract tot en met 2020 om op de F1-kalender te staan.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België