“Heropstanding Ferrari is het hoogtepunt van 2015”

26 november 2015 — Volgens F1-baas Bernie Ecclestone is de heropstanding van Ferrari het hoogtepunt van het F1-seizoen 2015.


Uiteraard domineerde Mercedes het kampioenschap, al was het wel minder dan vorig jaar. En opnieuw eindigen beide Mercedes-piloten op de eerste twee plaatsen in het rijderskampioenschap. Maar volgens Bernie Ecclestone vormt de heropstanding van Ferrari het hoogtepunt van het F1-seizoen 2015.

Bernie Ecclestone geeft toe dat hij verrast is door de snelheid waarmee Ferrari zich opnieuw naar voren heeft gewerkt. Daar waar Ferrari vorig jaar amper twee keer op het podium wist te finishen slaagden Ferrari en Sebastian Vettel er dit seizoen tot dusver zelfs in om drie overwinningen te behalen.

“Het best aan dit seizoen in één woord samengevat? Ferrari,” zei Ecclestone tegenover ‘Gazzetta dello Sport’ wanneer men hem naar de positieve aspecten van dit seizoen vraagt. “Hun terugkeer naar de overwinningen was erg belangrijk voor mij en vooral voor de Formule 1. Het was verwacht maar het is een grote verrassing dat het zo snel gebeurde.”

Bernie Ecclestone was zelf een groot voorstander van de overstap van Vettel naar Ferrari en het was voor de F1-baas dan ook een erg speciaal moment om de Duitser in Sepang tijdens zijn tweede race voor Ferrari meteen al te zien zegevieren.

“Ik heb de overstap van Vettel naar Ferrari steeds aangemoedigd en gesteund. Toen ik hem over de finish zag rijden in Sepang, dat was fantastisch! Een rijder moet steeds beoordeeld worden binnen zijn omgeving. Er zijn heel wat rijders die met een goede wagen om de overwinning zouden kunnen strijden. Vettel heeft vaak met goede wagens gereden, maar hij heeft er zelf wat aan toegevoegd. Ik zou hem tot de absolute top vier ooit rekenen, samen met Hamilton, Schumacher en Alonso,” besluit de F1-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België