“Herstel Michael Schumacher gaat traag maar er is nog hoop”

26 oktober 2015 — Volgens Ross Brawn, die als een goede vriend van Michael Schumacher kan beschouwd worden, gaat het herstel van de Duitse F1-legende erg traag maar is er wel nog hoop.


Ross Brawn werkte jarenlang intens samen met Michael Schumacher bij Benetton en Ferrari en nadien ook tijdens zijn tweede F1-carrière bij Mercedes. Brawn is vriend aan huis bij de familie Schumacher en gaat dan ook af en toe op bezoek bij Schumacher.

Eind vorige maand bereikte ons nog het onheilspellende bericht dat Schumacher 25 kilogram was afgevallen en nog maar 45 kilogram weegt. The Daily Express berichtte toen ook dat Schumacher nog steeds niet zelfstandig kon praten of wandelen.

Tegenover The Mirror laat Ross Brawn nu verstaan dat het herstel van Michael Schumacher bijzonder traag verloopt maar volgens Brawn is er nog wel hoop dat Schumacher tot op een bepaald niveau herstelt.

“Ik blijf in contact met de familie Schumacher maar we proberen daarbij een goede balans aan te houden. Ik bezoek hem af en toe en soms bel ik ook, maar ik wil hen niet tot last zijn,” aldus Brawn. “Ik heb hem enkele keren gezien en zijn vrouw Corinna belt me ook geregeld om me op de hoogte te houden van zijn toestand.”

“We blijven iedere dag bidden in de hoop dat hij tot een bepaald niveau herstelt ... het is traag, maar er is altijd hoop,” besluit Brawn.

Eind dit jaar is het twee jaar geleden dat Schumacher in het Franse Méribel zwaar ten val kwam tijdens zijn skivakantie. De Duitse F1-legende had een zwaar hersentrauma en lag maandenlang in coma.

Sinds de zomer van vorig jaar revalideert hij thuis in het Zwitserse Gland. Daar wordt hij naar verluidt verzorgd door een medisch team van zo’n vijftien mensen, 24u op 24u, 7 dagen op 7 dagen. Dat kost uiteraard erg veel geld. Het medisch team en de verschillende behandelingen zouden volgens diverse schattingen tussen de 120 000 en 135 000 euro per week (!) kosten.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België