“Het doel van Ferrari is nu om de kloof met Mercedes te dichten”

21 maart 2015 — Ferrari startte met gematigde ambities aan het nieuwe F1-seizoen maar na amper één race klinkt de Italiaanse renstal al een stuk strijdvaardiger.


2014 was een dramatisch jaar voor Ferrari en daarop volgde dan ook een grondige reorganisatie. Heel wat teamleden en bazen werden de laan uitgestuurd en vervangen. Desondanks waren er geen grootse ambities voor het seizoen 2015.

Meermaals werd er herhaald dat 2015 een overgangsjaar zou worden waarbij er in het beste geval één of twee races zouden gewonnen worden. Ferrari wou zich daarbij vooral focussen op Red Bull en Williams, aangezien Mercedes opnieuw zou gaan domineren.

De eerste race van het nieuwe seizoen verliep echter bemoedigend. Sebastian Vettel finishte zijn eerste race voor Ferrari op het podium en Kimi Raikkonen leek lange tijd op weg naar een meer dan behoorlijk resultaat en punten, tot een probleem met een achterband roet in het eten gooide. Maurizio Arrivabene klinkt echter strijdvaardig en wil dat Ferrari alles op alles zet om de kloof met Mercedes te dichten. Een eerste belangrijke stap, namelijk Williams en Red Bull bijbenen, lijken ze alvast te hebben gezet, al moet er nu de komende races wel nog bevestigd worden.

“Het was ons doel om naar Williams en Red Bull te kijken maar nu moeten we iets meer overtuiging en zelfvertrouwen hebben en de kloof met de jongens in de wagens van Mercedes wegwerken,” aldus Arrivabene.

Arrivabene is alvast overtuigd dat Vettel en Raikkonen een perfect duo vormen bij Ferrari.

“Die twee jongens werken zeer goed samen. Het is mijn taak om de balans in evenwicht te houden en Kimi het nodige vertrouwen te geven. Ik zeg het hem vaak: ‘Kimi, je bent zoals een hamer, je was gigantisch aan het pushen en je timing zat goed’, en daar ben ik echt van overtuigd. We hebben nood aan twee rijders die punten scoren en Kimi kan dat perfect,” besluit Arrivabene.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België