“Het duurt nog jaren alvorens McLaren opnieuw succesvol zal zijn”

05 juli 2018 — Volgens McLaren-CEO Zak Brown was de reorganisatie bij McLaren noodzakelijk maar moet iedereen realistisch zijn. McLaren zal niet van vandaag op morgen opnieuw aan de top staan, zelfs niet na de reorganisatie.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Gisteren kondigde McLaren een grote reorganisatie van haar managementstructuur aan. Eric Boullier stapte op en Gil de Ferran werd aangesteld als nieuw sportief directeur. Toch bestaat er volgens Zak brown geen magische oplossing voor de situatie waarin McLaren verkeerd en is dit nog maar een eerste stap in een lang proces dat McLaren opnieuw naar de top moet brengen.

In tegenstelling tot de hoge ambities voor dit seizoen, er werd gemikt op podiumplaatsen en misschien een overwinning, probeert men nu de verwachtingen te temperen.

“Het gaat redelijk wat tijd vragen om alles goed voor elkaar te krijgen,” aldus Zak Brown. “Ik denk dat we jaren verwijderd zijn. Ik weet niet of dat twee of tien jaar zal zijn, of ergens tussenin. Het zal waarschijnlijk eerder iets tussenin zijn, maar ik wil me niet aan voorspellingen wagen.”

“Ik denk dat we zeer realistisch moeten zijn en eerlijk tegenover onszelf, onze fans en de media, er is een lange weg af te leggen.”

In Oostenrijk finishte Fernando Alonso in de punten terwijl hij de race vanuit de pitlane aanvatte.

“Ik denk dat iedereen dat moet erkennen. Ik denk dat we de voorbije race, in vergelijking met onze startpositie, aan de finish een goed resultaat behaalden. We waren echter niet competitief,” besloot Brown.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België