logo
 

Het einde van Barrichello dan toch in zicht?

01 september 2011 — De kans is groot dat we na dit seizoen afscheid zullen moeten nemen van Ruben Barrichello, de man met 19 jaar ervaring en de meeste starts in Formule 1.

image

Rubens zou graag nog willen blijven racen, maar de financiële positie van Williams is allesbehalve rooskleurig. De laatste jaren heeft Williams een aantal grote sponsors verloren zoals RBS, Philips en Allianz. Een deel van dat verlies werd dan terug goedgemaakt door het aantrekken van Maldonado die met de Venezolaanse petroleumdollars het team binnenkwam

Maar met de desastreuze resultaten die Williams tot nu toe geboekt heeft in 2011, zou er sprake zijn van nog meer verlies aan sponsors, om nog maar te zwijgen van het verlies aan prijzengeld door de eindstand in het klassement.. Williams denkt er aan om voor het volgend seizoen een tweede zogenaamde ‘pay-driver’ in te zetten, vraagprijs om en bij de vijf miljoen euro.

De GP2 biedt daarin nog wat mogelijkheden met namen als Van der Garde, Jules Bianchi en Charles Pic, maar het team zou toch een piloot met F1 ervaring willen hebben. Voornaamste reden daarvoor is de volledig technische ommezwaai die het team plant voor het ontwerp van hun wagen voor komend seizoen.

Dan zou Sutil een geschikte kandidaat zijn indien Force India zou opteren voor Hulkenberg. Sutil komt met een ruim aantal sponsors over de brug zoals Medion, Capri-Sun en Techart. De kans dat Barrichello nog een zitje zou kunnen bemachtigen is bijzonder klein.

Het lijkt er steeds meer en meer op dat de stoelendans voor 2012 is begonnen.

image

Geschreven door Glenn Schreurs

Categorieën: Adrian SutilRubens BarrichelloWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië