“Het gaat niet goed met Michael Schumacher”

04 februari 2016 — Voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo heeft tegenover reporters laten verstaan dat het nieuws dat hij verneemt over de toestand van Michael Schumacher niet goed is.

image
Di Montezemolo werkte als baas van Ferrari jarenlang samen met Michael Schumacher. Hij is dan ook een persoonlijke vriend van de Duitse F1-legende en is een van de weinige personen die meer weet over de toestand van Schumacher.

De Duitser had zo’n twee jaar geleden een zwaar ski-ongeluk in het Franse Méribel en lag maandenlang in een coma. Nadat Schumacher uit de coma ontwaakte raakte nog maar weinig bekend over zijn medische toestand. Het enige dat echt is geweten is dat Schumacher momenteel door een team van medisch personeel en specialisten bij hem thuis in Zwitserland wordt verzorgd.

Onlangs liet FIA-baas Jean Todt nog verstaan dat Schumacher nog steeds aan het vechten is, maar volgens de laatste berichten die Luca di Montezemolo heeft vernomen ziet het er dus niet goed uit.

“Ik wordt op de hoogte gehouden van zijn toestand en het nieuws dat ik heb is jammer genoeg niet goed,” aldus Montezemolo, zonder dat hij daarbij specifieke info gaf over de toestand van Schumacher.

Montezemolo probeert Schumacher te herinneren door aan de goede momenten te denken, al maakt dat het ook extra pijnlijk voor Montezemolo dat Schumacher net door een ‘dom’ ski-ongeluk dit is overkomen.

“Het leven zit soms raar in elkaar,” aldus Di Montezemolo. “Hij was een fantastische rijder en kende slechts één zwaar ongeluk met Ferrari in 1999 en dat was onze fout. Een ongelukje tijdens het skiën heeft zijn leven verwoest.”

Schumacher crashte in 1999 tijdens de GP van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. De Duitser brak zijn been en was maandenlang buiten strijd. Aan het einde van het seizoen 1999 maakte Schumacher een comeback en reed hij zelfs in dienst van Eddie Irvine. Irvine slaagde er echter niet in om wereldkampioen te worden.

Het jaar nadien werd Schumacher voor de eerste keer wereldkampioen met Ferrari, het begin van een reeks van vijf wereldtitels op rij bij Ferrari. In totaal veroverde Schumacher zeven wereldtitels in de Formule 1.

De BBC contacteerde Sabine Kehm, de manager en woordvoerster van Michael Schumacher, maar die weigerde te reageren.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië