logo
 

“Het ging precies zoals verwacht”

23 juni 2014 — De overwinning tijdens de GP van Oostenrijk kwam niet als een verrassing voor Nico Rosberg. image

Rosberg kwam aan de leiding in de race na de eerste reeks pitstops, en gaf die verder niet meer af, ook niet aan teamgenoot Lewis Hamilton, die tijdens zijn beide pitstops een volle seconde verloor.

“De race verliep eigenlijk zoals we hadden verwacht. Ik dacht wel dat ik Valtteri kon voorbij gaan bij de start. Dat lukte, maar door hun ongelooflijke snelheid op de rechte stukken kon hij me gewoon opnieuw passeren. Dat was niet goed.” begint Rosberg.

“Ik wist echter voor de race al dat ik veel kans maakte om de race te winnen vanaf de derde startplaats, omdat wij toch over iets meer snelheid beschikken, en beter met onze banden omspringen dan de Williams-rijders. Dat verwachtten we althans, dus we gingen voor een agressieve pitstopstrategie, en dat pakte goed uit.”

De Duitser geeft aan dat het niet de gemakkelijkste race was, omdat ze met een paar zaken op de limiet zaten op de W05. Lewis Hamilton kwam nog behoorlijk dicht, mede na een fout van Rosberg in de derde bocht van de allerlaatste ronde, maar de Duitser was naar eigen zeggen geen moment ongerust.

“Over het algemeen voelde ik me wel gerust tijdens de laatste paar ronden. Tijdens de allerlaatste ronde lieten mijn banden het wat afweten, maar vanaf het moment ik voorbij de eerste haarspeldbochten kwam, wist ik wel dat het goed zou komen. Het verschil was niet zo klein als tijdens de laatste races.” aldus Rosberg.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België