Het grote voordeel van Ferrari: de topsnelheid

06 april 2019 — Mercedes-rijder Valttteri Bottas en teambaas bij Red Bull Christian Horner zijn het er over eens dat de topsnelheid het grootste voordeel van Ferrari is.

Na een verrassende mislukking in Melbourne, wat blijkbaar te wijten was aan een té voorzichtige aanpak van het koelen van de motor, zette Ferrari in Bahrein wel een prestatie neer dat overeen kwam met de verwachtingen na de wintertesten in Barcelona.

De SF90 beschikt zonder twijfel over een goed gebalanceerd pakket. Het is echter de topsnelheid op de lange rechte stukken dat voor verbazing zorgde bij de concurrentie, zeker na de kwalificatie voor de GP van Bahrein toen Charles Leclerc en Sebastian Vettel de eerste rij inpalmden.

“Ferrari was het hele weekend erg snel”, zegt Horner. “Mercedes mag van geluk spreken na hun één-twee, want Ferrari was het dominante team. Het leek alsof ze een extra versnelling hadden. Hun snelheid op het rechte stuk was erg indrukwekkend.”

Valtteri Bottas gaat akkoord met de uitspraak van Christian Horner. De Fin maakt zich dan ook zorgen voor aanvang van de GP van China van volgend weekend, aangezien hij gelooft dat Ferrari “een groot voordeel” heeft op de lange rechte stukken.

“We zagen in de data dat Ferrari hun voordeel haalt op de lange rechte stukken. In China is er zelfs een langer recht stuk dan in Bahrein. We hebben dan ook veel werk voor de boeg”, klikt het bij Bottas.

“Natuurlijk verbeteren we onze wagen elke keer, maar we moeten onderzoeken wat we kunnen doen aan hun snelheid op de lange rechte stukken. Dat wordt moeilijk. Bahrein toonde echter aan dat alles mogelijk is, zolang we maar blijven focussen op onself en onze zaken.”

Bottas is er zich ook van bewust dat Ferrari niet alleen een voordeel zal hebben in China, aangezien er nog races aankomen waar Ferrari theoretisch gezien de favoriet is door de lange rechte stukken.

“De volgende twee races hebben erg lange rechte stukken. Ferrari was in Bahrein zo’n vier tienden per ronde sneller op het rechte stuk. We kunnen niet zomaar vier tienden vinden. We moeten misschien wat vinden in de bochten, maar het is nog vroeg in het seizoen en er is nog een lange weg te gaan. We weten echter wel wat ons te doen staat.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België