“Het Haas F1 team zal meteen een bedreiging vormen”

09 december 2015 — Volgens Sergio Perez zal het 'nieuwe' Haas F1 team al meteen een bedreiging gaan vormen voor teams zoals Force India.


Tijdens het F1-seizoen 2016 zal het Haas F1 team haar debuut maken. Het ‘nieuwe’ F1-team zal volgens Force India-piloot Sergio Perez niet zoals andere nieuwe teams veel moeite hebben en steeds achteraan rijden. Gezien de samenwerking met Ferrari en het feit dat Gene Haas jarenlange ervaring heeft in de IndyCar zal het Haas F1 team volgens Perez voor heel wat teams meteen een bedreiging vormen.

Force India mag het voorbije seizoen dan wel vijfde geëindigd zijn in het constructeurskampioenschap, de renstal mag niet op haar lauweren rusten.

“We willen blijven verbeteren,” zei Perez tegenover Auto Motor und Sport. “Dat is voor kleine teams zoals dat van ons een serieuze opgave.”

“We moeten serieuze stappen vooruit zetten om op het niveau van Williams of Red Bull te geraken. Ik verwacht ook dat enkele van onze concurrenten volgend jaar beter zullen zijn dan dit seizoen. McLaren en Toro Rosso bijvoorbeeld.”

“We mogen ook het Haas F1 team niet onderschatten. Ze zijn niet echt een nieuw team. Door hun samenwerking met Ferrari zullen ze meteen van bij de start een uitdaging vormen,” besluit Perez.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België