“Het Haas F1 team zal snel haar eerste punten behalen”

06 oktober 2015 — Volgens Graeme Lowdon, de sportief directeur bij het Manor F1 team, zal het nieuwe Haas F1 team snel haar eerste punten behalen.


Het Haas F1 team kondigde vorige week met Romain Grosjean haar eerste rijder aan. De renstal beschikt bovendien over motoren van Ferrari en heeft met de Italianen ook een intense samenwerking op technisch vlak. Bij het Manor F1 team is men er dan ook van overtuigd dat het Haas F1 team tijdens haar eerste jaar meteen een grote concurrent zal zijn voor hen.

Manor kon begin 2015 maar net een doorstart maken uit de restanten van het Marussia F1 team. De renstal mocht dit seizoen uitzonderlijk met een aangepaste wagen uit 2014 aan de start verschijnen en verwachtte dan ook niet bijzonder veel van dit seizoen.

Wat 2016 betreft zou er dan weer wel op het vlak van competitiviteit een serieuze stap vooruit kunnen gezet worden. Manor kondigde voor 2016 immers aan dat het met motoren van Mercedes zal rijden. Bovendien zal het ook met een versnellingsbak en ophanging van Williams rijden.

Veelbelovend dus, al voelt Manor nu al de dreiging van het nieuwe Haas F1 team. Volgens Lowdon is er bovendien een groot verschil tussen de manier waarop Manor (Marussia) in de Formule 1 is gekomen en hoe het Haas F1 team nu in de Formule 1 komt.

“Het is een reflectie van hoe moeilijk het is geworden in deze sport en hoe de manier veranderd is dat een nieuw team in de Formule 1 kan stappen,” aldus Lowdon tegenover Sky Sports F1. “als je terugkijkt naar 2009, toen wij in de Formule 1 kwamen, dan moesten we vanaf de eerste dag meteen aan alle regels voldoen en we hadden tot de race in Bahrein ongeveer zeven maanden de tijd om ons voor te bereiden. Er was geen enkele mogelijkheid om dit uit te stellen.”

“Wanneer we naar vandaag kijken dan zie je dat wij van de teams die in 2009 in de F1 stapten nog het enige team zijn dat overblijft. Ook wij hebben ups en downs gekend.”

“Haas heeft haar debuut in de Formule 1 met een jaar mogen uitstellen. Ze hebben daardoor heel wat tijd gekregen om zich voor te bereiden en moeten tot dusver niet voldoende aan de regels. Ze kunnen dan ook bij eender welke partner technologie afnemen. Ze kunnen zo veel als ze willen de aërodynamica testen en de windtunnel gebruiken.”

Volgens Lowdon zal het dan ook niet lang duren alvorens het Haas F1 team haar eerste punten behaalt.

“Wij zijn een compleet andere weg ingeslagen. Ik denk dan ook dat ze snel punten zullen behalen aangezien hun wagen erg goed ontwikkeld is. Men koopt simpelweg de technologie en ze zullen dan ook over een zeer goed pakket beschikken,” besluit Lowdon.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België