“Het is beangstigend wat Mercedes in Monza liet zien”

09 september 2015 — Red Bull-teambaas Christian Horner is bezorgd over wat Mercedes in Monza liet zien.


Mercedes spendeerde in de aanloop naar het raceweekend in Monza maar liefst zeven (!) tokens om haar motor aan te passen. En het resultaat daarvan was meteen ook te zien op vrijdag.

“Het was redelijk beangstigend wat we op vrijdag te zien kregen. Vervolgens moeten ze duidelijk één of ander probleem met Nico Rosberg gekend hebben en het zag er naar uit dat ze vervolgens hun motoren wat teruggeschroefd hebben,” aldus Horner. “Maar de stap vooruit die ze op vrijdag maakten was significant, redelijk zorgwekkend zelfs. Ze bevinden zich op een compleet ander niveau.”

Ook Ferrari spendeerde drie tokens om haar motor te verbeteren, maar Christian Horner is er sterk van overtuigd dat Mercedes nog steeds met voorsprong de beste motor heeft.

“Ferrari bevond zich tijdens de kwalificatie duidelijk dichter bij Mercedes dan dat vrijdag suggereerde. Vervolgens zagen we tijdens de race een ongelooflijke snelheid van Hamilton op ingereden prime-banden. Ik denk dat hij tijdens de race simpelweg de kloof onder controle hield. Ze bevinden zich overduidelijk nog ver voor de rest.”

Mercedes liet reeds uitschijnen dat de zeven tokens gebruikt werden als voorbereiding voor aanpassingen aan de motor met het oog op het seizoen 2016. Ook heeft het nieuwe brandstof en motorolie getest.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België