“Het is belachelijk dat Brendon Hartley nu F1-piloot bij Toro Rosso is”

30 maart 2018 — Jean-Eric Vergne begrijpt niet dat Toro Rosso voor Brendon Hartley heeft gekozen als racepiloot. Vergne reed zelf ooit nog voor de Italiaanse renstal en viel bijna van zijn stoel toen hij vernam dat Hartley een racezitje bij Toro Rosso kreeg.

Een bericht gedeeld door Brendon Hartley (@brendon_hartley) op

Brendon Hartley maakte tot en met 2010 deel uit van het Red Bull junior-programma, dat jonge racetalenten wil opleiden en klaarstomen voor een eventueel racezitje in de Formule 1. Hartley werd echter destijds aan de kant geschoven.

“Ik moet lachen als ik zie dat Red Bull Brendon Hartley heeft gevraagd om te racen,” aldus Vergne. “Zeker gezien het feit dat ze hem ontslagen hebben om zijn racezitje in de Renault World Series aan mij te geven.”

“Zoiets is echt wel om te lachen!”

Vergne reed zelf in de periode 2012-2014 bij Toro Rosso en hij maakt de vergelijking met zijn eigen debuut bij Toro Rosso, een erg succesvol debuut trouwens.

“Ik finishte als achtste tijdens mijn eerste race en dat werd enorm hard gevierd binnen het team,” vertelde Vergne tegenover ‘Motorsport.tv’. “Ze waren superblij.”

Vergne zelf was naar verluidt minder blij met die achtste plaats. Vergne zijn ambities lagen hoger dan het behalen van een achtste plaats: “Dit is nog maar de achtste plaats, dit is niet wat ik wil!” zei Vergne destijds.

De Fransman heeft echter spijt dat hij niet meer van zijn sterk debuut bij Toro Rosso heeft genoten.

“Vandaag de dag zou ik het anders aanpakken. Ik zou blij zijn met die achtste plaats. Dat was ook de sterkte van Daniel Ricciardo,” aldus Vergne, die nog samen met Ricciardo het rijdersduo bij Toro Rosso heeft gevormd. “Ricciardo is altijd blij, los van wat er gebeurt. Ik denk dat dit mijn belangrijkste zwak punt was.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België