“Het is crimineel dat de topteams over Sergio Perez heen kijken”

02 mei 2018 — Volgens Force India-teambaas Bob Fernley is Sergio Perez momenteel één van de meest ondergewaardeerde rijders in de Formule 1.

Checo-tastic! ߔ¥ ߔ¥ ߔ¥ #azerbaijangp #forceindia #f1

Een bericht gedeeld door Sahara Force India F1 (@forceindiaf1) op

Sergio Perez toonde afgelopen weekend tijdens de GP van Azerbeidzjan nog maar eens over hoeveel talent hij beschikt. Onder uitdagende omstandigheden reed Perez naar de derde plaats en het podium, waarna er een stevig feestje bij Force India losbarstte.

Ondanks het feit dat Perez in Azerbeidzjan zijn achtste podiumplaats in zijn F1-carrière behaalde tonen de topteams amper interesse in de Mexicaan en dat vindt zijn teambaas opmerkelijk.

“Ik leef op veel vlakken mee met Sergio. Hij is waarschijnlijk één van de meest onderschatte rijders in de Formule 1,” vertelde Bob Fernley tegenover ‘Sky Sports News’.

“Als racer is hij geweldig. Het is niet dat we hem graag kwijt zouden willen maar ik vind het crimineel dat er over hem heen wordt gekeken.”

In het verleden werd Perez al eens gelinkt aan een mogelijke overstap naar Ferrari, al bleef het ook toen alleen bij geruchten. Indien Kimi Raikkonen eind dit seizoen de Scuderia zou verlaten is Perez misschien toch een rijder waarnaar Ferrari zal kijken, al is er uiteraard ook Charles Leclerc die schitterde in Baku. Leclerc maakt bovendien deel uit van de Ferrari Young Driver Academy.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België