logo
 

“Het is een privilege om naast een wereldkampioen te mogen rijden”

12 februari 2013 — Sergio Perez is erg tevreden met zijn nieuwe teamgenoot Jenson Button. De Mexicaan voelt zich vereerd dat hij naast de wereldkampioen van 2009 mag rijden.

image
Perez maakte deze winter de overstap van Sauber naar McLaren. De Mexicaan bewees reeds meermaals dat hij over heel wat talent beschikt en bij McLaren zou hij normaal gesproken dit seizoen zijn eerste overwinning moeten kunnen behalen.

Hij heeft nu ook een nieuwe teamgenoot, maar daarover heeft Perez alleen maar lof.

“Ik ben een rijder die het geluk heeft om naast een kampioen te mogen rijden, een rijder die ook nog eens een erg goed persoon is,” aldus Perez. “We werken erg goed samen en tijdens mijn erg korte carrière bij McLaren heb ik reeds veel van hem bijgeleerd. Er is natuurlijk heel wat druk. Het team verwacht enorm veel van mij en ook ikzelf heb hoge verwachtingen. Ik wil de baan oprijden en het kampioenschap winnen. Ik wil met iedereen strijden. Ik zal samenwerken met Jenson en ik verwacht veel van hem te leren. Ik denk ook dat we het momenteel erg goed doen.”

De overstap van Sauber naar McLaren zorgt er uiteraard voor dat Perez zich eerst nog wat moet aanpassen aan de nieuwe manier van werken bij McLaren.

“De procedures en de manier waarop de wagen werkt zijn erg verschillend,” zegt Perez over zijn leerfase bij McLaren. “Eigenlijk moet je opnieuw leren om een wagen correct af te stellen en dat met heel wat nieuwe tools. Dat is redelijk moeilijk want ieder team heeft andere strategieën en spreekt ook op een andere manier over de boordradio. Dat is nieuw voor mij, maar het is eveneens een goede leerschool.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België