“Het is fout te denken dat Ferrari een voorsprong heeft”

02 maart 2019 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto laat weten dat het helemaal verkeerd is om aan te nemen dat zijn team een voorsprong heeft op Mercedes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hasta luego, Barcelona ߑ˰ߏ¼. #Seb5 #SF90 #F1Testing #essereFerrari

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tegelijkertijd is de Italiaan ook gevleid door de uitspraken van wereldkampioen Lewis Hamilton die liet optekenen dat Mercedes wel eens een halve seconde trager zou kunnen zijn dan Ferrari.

“We zijn nog steeds bezig met onze wagen te leren kennen, we proberen de limieten van de prestaties op te zoeken maar ook de betrouwbaarheid te testen,” aldus Binotto.

“Deze dagen zijn enorm belangrijk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat Hamilton denkt dat wij sneller zijn. Ik geloof dat zij sterk zijn, ze zullen erg sterk zijn in Australië. Het zou helemaal verkeerd zijn om te denken dat wij sneller zijn. We rijden misschien met verschillende brandstof en werken verschillende programma’s af.”

“Ik verwacht hen niet achter ons en als dat het geval zou zijn zal het erg close zijn.”

Ferrari heeft na twee testweken de snelste tijd laten noteren maar toch was het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de Scuderia. Leclerc kende tijdens de eerste dag van de tweede week wat problemen met de koeling en Vettel kwam met de schrik vrij na een crash die veroorzaakt werd door een kapotte velg.

“Ik ben blij dat we veel werk hebben gedaan maar ik ben niet zo blij met waar we momenteel staan,” aldus Binotto tegenover ‘Motorsport.’

“Ik zou graag wat sneller en betrouwbaarder zijn. Ik ben wel blij dat de wagen zich gedraagt zoals we voorspeld hadden, dat is het begin.”

“Ik besef dat er nog veel problemen moeten benoemd worden en dat de prestaties nog beter moeten. Ik zal vandaag niet tevreden zijn.”

“Het is zeker dat de wagen goed werkt en dat is een goed begin. Dat is het.”

Hij blijft wel voorzichtig om het karakter van de SF90 te benoemen.

“De rijders hebben het vertrouwen om het rempunt en de bochten aan te vallen hier in Barcelona. Dat betekent echter niet dat dat op alle circuits hetzelfde zal zijn.”

“Elk circuit is anders, heeft andere karakteristieken. Hier was alles in balans en waren de rijeigenschappen van de wagen goed.”

“Als ik al een sterk punt moet noemen is het dat wel,” besluit de Italiaan.

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België