logo
 

“Het is fout van Verstappen om enkel Renault met de vinger te wijzen”

17 oktober 2018 — Bob Bell, de voormalig technisch directeur van Renault die nu een adviserende rol ten aanzien van Cyril Abiteboul heeft, vindt het niet juist dat Max Verstappen voor de tegenvallende prestaties van Red Bull enkel naar Renault wijst.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Max Verstappen had ongetwijfeld gehoopt dat hij dit seizoen samen met Red Bull voor de wereldtitel zou kunnen strijden. Niets is echter minder waar want ondanks enkele overwinningen slaagt Red Bull er dit seizoen niet in om echt een bedreiging te vormen voor Mercedes en Ferrari.

De voorbije maanden vielen er dan ook harde woorden, vooral vanwege Red Bull en Verstappen richting Renault. Die zien in hun motorleverancier de schuldige voor de tegenvallende prestaties. Vooral Max Verstappen deed er de voorbije weken nog een schepje bovenop en dat is volgens Bob Bell van Renault dus niet juist.

“Voor Max draait alles rond snel willen zijn, hij is jong en ongeduldig,” aldus Bob Bell tegenover het Nederlandse ‘Ziggo Sport’. “Hij wil winnen want hij weet dat hij over het potentieel beschikt en hij is teleurgesteld omdat de wagen hem teleurstelt. Hij steekt het echter enkel en alleen op de motor.”

“In theorie zou het kunnen dat Red Bull de motor op zo’n manier in de wagen steekt dat dit gevolgen heeft voor de performance ervan,” suggereerde Bell. “Het kan echter ook dat ze gewoon pech hebben.”

Volgens Bell is het alvast niet zo dat Renault Red Bull met haar motoren doelbewust benadeelt, en dat al helemaal niet omdat de renstal besloten heeft om vanaf volgend seizoen met motoren van Honda te rijden.

“We maken geen wijzigen aan de motoren, de motoren voor ons eigen team en die van onze klantenteams zijn dezelfde.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België