“Het is niet fair om te zeggen dat Hamilton wint omdat hij voor Mercedes rijdt”

13 oktober 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is het niet eens met de criticasters die vinden dat Lewis Hamilton zijn overwinningen, wereldtitels en records vooral te danken heeft aan het feit dat hij voor Mercedes rijdt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Ik vind dat niet fair,” reageert Toto Wolff daarop volgens ‘Crash.net’. “Races winnen en kampioenschappen winnen, dat is het resultaat van het ganse team.”

“Je moet jezelf echter in de positie plaatsen waarin je in de beste wagen beland. Op dat vlak kan je zien dat heel veel getalenteerde rijders de verkeerde beslissingen nemen, beslissingen die niet weloverwogen werden genomen zonder goed advies.”

Hamilton verdient volgens Toto Wolff dan ook respect voor zijn keuze in 2012 om vanaf het jaar nadien voor Mercedes te gaan rijden. De Brit verliet toen McLaren om voor Mercedes te gaan rijden dat destijds helemaal niet domineerde en zelfs beneden de verwachtingen presteerde.

“Op dat vlak moet je erkennen dat hij besloot om in 2013 naar ons te komen. Hij zit in de wagen en haalt er op de baan het maximale uit de wagen die wij hem geven. Het is echter altijd de rijder en het team die een deel uitmaken van het succes.”

“Zonder Lewis hadden wij al onze records niet behaald maar waarschijnlijk had hij zijn records ook niet behaald zonder de juiste wagen, einde verhaal. Ze moeten allemaal niet afkomen met ‘hij rijdt met een Mercedes en daardoor wint hij zoveel races.’ “

“De rijders die dat zeggen die moeten eens goed nadenken en analyseren waarom zij de weg naar een racezitje bij Mercedes niet gevonden hebben,” besloot Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België