“Het is te laat om in 2015 drie wagens per team te hebben”

27 september 2014 — Volgens McLaren is het te laat om tegen volgend seizoen eventueel een derde wagen per team in te zetten.


De voorbije weken kwam het idee van drie wagens per team opnieuw op tafel te liggen. Oorspronkelijk werd er mee ingestemd dat de teams drie wagens zouden inzetten indien er enkele teams op de startgrid zouden verdwijnen. Voorlopig is dat nog niet het geval, al verkeren er wel enkele teams in financiële moeilijkheden.

Het idee is echter ontstaan om eventueel toch reeds een derde wagen per team toe te laten, ook indien alle huidige teams volgend seizoen nog op de startgrid zouden staan. Maar volgens Eric Boullier van McLaren is het daar nu te laat voor.

Nog zo’n vijf maanden en de eerste race van het F1-seizoen 2015 wordt reeds gereden. Dat betekent volgens Boullier te weinig voorbereidingstijd voor het kunnen inzetten van een derde wagen.

“Het chassis van de derde wagen, de logistiek ervan, net als het personeel dat ervoor nodig is ... We moeten minstens zes maanden op voorhand ingelicht worden,” aldus Boullier.

Boullier liet ook verstaan dat men drie wagens per team enkel mag overwegen indien daar echt noodzaak toe is.

“Indien er nood is aan drie wagens per team dan zullen we dat bekijken,” zei Boullier. “Je kan je vragen stellen over de kostprijs en de eventuele terugverdiensten. Wanneer we op een bepaalde dag echter de vraag krijgen om met drie wagens te rijden, dan zullen we dat ook doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België