“Het is verkeerd om de incidenten van Vettel en Verstappen te vergelijken”

02 juli 2019 — FIA-racedirecteur Michael Masi wil graag verduidelijken waarom de incidenten van Sebastian Vettel en Lewis Hamilton in Canada en Verstappen en Leclerc in Oostenrijk niet te vergelijken zijn.


Statistieken bestaan er niet van maar het staat wel vast dat racedirecteur Michael Masi waarschijnlijk een van de meest geconsulteerde mannen is bij de FIA de laatste maand.

Over het incident tussen Hamilton en Vettel in Canada is al liters inkt gevloeid en de inhaalactie van Max Verstappen op Charles Leclerc hoeft daar niet voor onder te doen. De discussies over zulke incidenten en bijbehorende bestraffingen zijn zo oud als de F1.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet na de race in Oostenrijk weten dat hij het een verkeerde beslissing vindt om Verstappen niet te bestraffen maar de Scuderia zal zich niet langer verzetten.

“We denken dat er duidelijke regels zijn,” aldus Masi. “Of we het nu leuk vinden of niet, het zijn exact dezelfde regels die ook de voorbije races zijn toegepast.”

De Italiaan benadrukt dat beide incidenten plaatsvonden in andere omstandigheden en daarvoor haalt hij ook het geval van Daniel Ricciardo en Lando Norris in Le Castellet erbij.

“Bij het incident in Canada ging Vettel over het gras terwijl hij aan de leiding lag, dat was geen inhaalmanoeuvre.”

“Dat met Daniel, vooral met Lando Norris, had vooral te maken met Daniel die van het circuit ging en er daarna weer opkwam. Op dat moment waren beide auto’s op de baan en was het dus een inhaalmanoeuvre.”

“Als je de drie incidenten vergelijkt zie je dat ze heel verschillend zijn.”

“Het was dus een inhaalmanoeuvre en zoals de stewards terecht opmerkten was het volgens hen een ‘racing incident.’ Het was gewoon goed hard racen vanuit hun standpunt,” besluit Masi.


Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België