logo
 

“Het is vreemd om als F1-piloot uitgeleend te worden aan een ander team”

03 april 2018 — Carlos Sainz, wie had een jaar geleden gedacht dat hij door Red Bull uitgeleend zou worden aan Renault? Inderdaad, niemand, en dat vindt Sainz ook zelf een vreemde situatie.

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

Carlos Sainz staat nog steeds onder contract bij Red Bull maar de Spanjaard wordt dit seizoen wel uitgeleend aan Renault. Die overeenkomst kwam er op het moment dat zusterteam Toro Rosso de overstap maakte van Renault-motoren naar motoren van Honda. Renault kon daardoor dit jaar motoren leveren aan McLaren.

In het kader van diezelfde overeenkomst maakte Sainz nog vorig jaar tijdens het seizoen de overstap van Toro Rosso naar Renault. Een vreemde situatie, zo vindt ook Sainz zelf.

“Ik heb het nog niet vaak gehoord dat rijders worden uitgeleend, het is eerder iets voor in de voetbalwereld,” aldus Sainz tegenover ‘Motorsport.com’. “Het is een beetje een vreemde situatie, een speciale situatie momenteel. Daarom mag ik het ook niet in mijn hoofd laten kruipen.”

Sainz is van mening dat hij bij Renault gewoon moet verder doen zoals hij bezig was bij Toro Rosso.

“Ik moet gewoon doen wat ik bij Toro Rosso deed, iedere keer een goede race rijden en vervolgens zal alles wel op zijn plaats vallen, net zoals ik dat bij Toro Rosso deed.”

“Toen ik vorig jaar bij Toro Rosso reed, wie zou dan gedacht hebben dat ik dit jaar bij Renault zou rijden? Niemand! Het is een zeer speciale situatie,” besluit Sainz.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België