logo
 

“Het kan gevaarlijk worden voor de Formule 1”

23 april 2015 — Voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo doet een oproep om de beleidsmakers van de Formule 1 te steunen.


Volgens Luca di Montezemolo moeten Bernie Ecclestone en meerderheidsaandeelhouder CVC gesteund worden in de beslissingen die ze nemen over de toekomst van de Formule 1. De voormalige Ferrari-baas kan zich niet vinden in de kritiek die ze krijgen.

“De eigenaars moeten investeren en duidelijke prioriteiten stellen en een management organiseren dat zich volledig op nieuwe doelen concentreert,” zei Montezemolo tegenover het ‘manager magazine’.

In plaats van kritiek heeft Bernie Ecclestone, die reeds enige tijd vindt dat er hervormingen nodig zijn, volgens hem nood aan mensen die hem ondersteunen. Zo negeerde Ecclestone ook lange tijd de sociale media, maar lijkt de Formule 1 nu toch die sociale media te omarmen.

“Hij heeft nood aan toplui, experten op het vlak van financiën, marketing en digitale media,” aldus Luca di Montezemolo. “Er is een duidelijke strategie en een plan 2020 nodig”.

De Formule 1 moet er volgens Luca di Montezemolo ook over waken dat belangrijke kernmarkten zoals bijvoorbeeld Duitsland niet verloren gaan. Ook moet CVC volgens Luca di Montezemolo eindelijk eens duidelijke taal spreken over haar plannen om de Formule 1 in de nabije toekomst al dan niet naar de beurs te brengen of te verkopen.

Anders dreigt er in de nabije toekomst niet voldoende te worden geïnvesteerd in de sport: “En dan wordt het echt gevaarlijk voor de Formule 1,” besluit Montezemolo. De toekomst van de Formule 1 staat met andere woorden op het spel.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België