“Het lot van Maurizio Arrivabene was al voor Kerstmis bezegeld”

12 januari 2019 — Eerder deze week raakte bekend dat Maurizio Arrivabene niet langer de teambaas van Ferrari is. Opvallend is echter dat Piero Ferrari, de enige nog levende zoon van Enzo Ferrari, in een interview laat weten dat al voor Kerstmis bekend was wat er met Arrivabene zou gebeuren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Alles gebeurde voor Kerstmis en vervolgens werd omwille van allerlei redenen beslist om de beslissing nog niet bekend te maken,” aldus Piero Ferrari, die voor tien procent aandeelhouder is van Ferrari, tegenover het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’.

“Ik wil niet in detail gaan, deels omdat ik alleen kan spreken als aandeelhouder. Ik kan alleen zeggen dat er een confrontatie was tussen de leden van de raad van bestuur en dat we uitsluitend in het belang van Ferrari een beslissing genomen hebben.”

Voor het eerst sinds de legendarische Mauro Forghieri zal een engineer aan het hoofd van de Scuderia staan.

“Het zijn andere tijden, die vergelijking kan je niet maken,” vertelt Piero Ferrari. “Het belangrijkste dat we in overweging namen was het verzekeren van de technische continuïteit van de raceafdeling van Ferrari. Om een sterk team te bouwen was het fundamenteel om op Mattia Binotto’s competenties te kunnen rekenen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België