“Het lot van Stoffel Vandoorne moet een waarschuwing voor Lando Norris zijn”

26 september 2018 — Voormalig F1-rijder Johnny Herbert zegt dat Stoffel Vandoorne het perfecte voorbeeld is voor nieuwelingen als Lando Norris dat in de Formule 1 niets vanzelfsprekend is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Stoffel Vandoorne kan een indrukwekkend CV voorleggen in de voorbereidende raceklassen op de F1 maar op de een of andere manier wil het vooralsnog niet lukken in de koningsklasse van de autosport.

Herbert hoopt dan ook het beste voor Lando Norris en ook George Russell wordt nadrukkelijk gelinkt aan een F1-zitje bij Williams. Hij benadrukt echter dat er altijd rekening moet gehouden worden met alle soorten scenario’s.

“Ik hoop echt dat ze in een F1-zitje kunnen springen en meteen hun werk kunnen doen,” aldus Herbert. “Maar je hebt altijd verhalen zoals dat van Stoffel Vandoorne. Neem nu Lando, hij moet er zich van bewust zijn dat dit geen gemakkelijke opdracht wordt en dat niets vanzelfsprekend zal zijn.”

“Vandoorne had een geweldige carrière in de voorbereidende klassen maar in de F1 is het spijtig genoeg nog niet gelukt. Je moet je kansen maximaal benutten, ze zijn nog jong maar dat maakt niet uit. Als je er niet in slaagt om de verwachtingen in te lossen moet je eruit en dat is verdomd hard, tenzij je een grote zak geld bij hebt om terug te komen.”

“Je moet de koe bij de horens nemen en je voordeel uit de situatie proberen te halen.”

Lando Norris is al zeker van een zitje voor 2019 terwijl voor zijn landgenoot George Russell de zaken wat ingewikkelder zijn. De Mercedes-junior heeft weliswaar al testwerk verricht voor Force India maar sinds Lawrence Stroll daar mee de plak zwaait wordt verwacht dat volgend jaar zijn zoon Lance aan Sergio Perez gekoppeld zal worden.

Een andere mogelijkheid zou Williams zijn maar daar hebben ze beslist om toch niet de versnellingsbak van Mercedes te gaan gebruiken in 2019 en daardoor zou Russell gezakt zijn in de pikorde.

“Als George het F2-kampioenschap wint, en persoonlijk denk ik dat hij dat zal doen, moet hij volgend jaar in de F1 rijden. Het is goed dat ze deze ervaring uit de F2 meenemen, het is al een felle strijd sinds de eerste race. Ik hoop dat ze daar hun voordeel uit halen in de F1.”

“Dat is waar het echte werk pas begint, je moet het goede moment te pakken krijgen en dat proberen vast te houden. Het vertrouwen dat je daar van krijgt is ongelofelijk,” besluit Herbert.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België