“Het Mercedes F1 team dat aan Ineos wordt verkocht? Pure speculaties!”

14 september 2020 — De voorbije dagen waren er geruchten dat Ineos op zijn minst een deel van het Mercedes F1 team zou willen overnemen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ontkent dat Ineos concrete plannen heeft om het Mercedes F1 team over te nemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“De mensen verzamelen allerlei stukjes informatie en bouwen daar dan vervolgens een verhaal rond,” zo reageerde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff op de geruchten die ontstonden naar aanleiding van een verhaal dat in ‘Mail on Sunday’ verscheen.

“We hebben een geweldige relatie met Ineos. We werken samen aan verschillende high-tech projecten rond de America’s Cup en het wielrenteam. We vullen elkaar goed aan.”

Volgens Toto Wolff hebben Mercedes en Ineos gelijkaardige ambities met hun sportteams: “Dat is waarom ze onze partner zijn, alles daarnaast zijn pure speculaties.”

“Daimler heeft geen concrete intentie om haar F1-team van de hand te doen en Ineos heeft geen interesse om een meerderheidsbelang in het team te kopen en het een andere naam te geven.”

“Ik ben niet van plan om als aandeelhouder terug te treden. Er worden zoveel zaken verzonnen.”

“De toekomst van het team is erg duidelijk. Het is het Mercedes AMG Petronas F1 team en niets gaat dat veranderen,” besloot Toto Wolff.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België