“Het podium is nog ver weg, we starten met meters achterstand ...”

08 februari 2019 — Het Amerikaanse Haas F1 team heeft enorm grote ambities. De renstal wil meer naar voor in de Formule 1, al beseft het rijdersduo wel dat het podium nog ver verwijderd is.


Het Haas F1 team was de eerste renstal die haar nieuwe livery voor het F1-seizoen 2019 toonde. De wagen ziet er met een zwart-gouden livery helemaal anders uit dan de voorbije jaren.

Iets wat wel hetzelfde is gebleven is de ambitie van het Haas F1 team. De renstal wil naar voor opschuiven op de startgrid en steeds nadrukkelijker de topteams uitdagen. Dat zal echter niet eenvoudig worden want Mercedes, Ferrari en Red Bull hebben een grote voorsprong op de rest van het F1-veld.

“De top drie zal uit dezelfde teams bestaan,” aldus Romain Grosjean tegenover ‘Reuters’. “Momenteel voelt het alsof we een race van 100 meter houden waarbij sommigen al met 40 meter voorsprong starten. We maken dan ook geen kans om de strijd met hen aan te gaan.”

Ook teamgenoot Kevin Magnussen deelt die mening, al is de Deen wel enorm gemotiveerd om er komend seizoen een succes van te maken.

“Het is geweldige om die enorme ambitie te zien, die delen we echt,” vertelde Magnussen tegen ‘Reuters’. “Ik betwijfel of we echt meteen uitdagers zullen zijn voor de podiumplaatsen ... Vorig jaar eindigden we echter enkele keren op de vierde en vijfde plaats. We hebben dan ook niet veel nodig om op het podium te eindigen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België