Het slakkengangetje van Luca Badoer

21 augustus 2009 — Luca Badoer nam vanmorgen voor het eerst sinds 1999 deel aan de vrije training van een grote prijs formule 1.

Badoer was zoals verwacht niet meteen snel in de Ferrari F60. De Italiaan reed tijdens de eerste oefensessie de traagste tijd. Tijdens de tweede oefensessie ging het al iets beter met een achttiende tijd als resultaat.

Vergeleken met wat Felipe Massa normaal presteert in de F60 reed Badoer vandaag echt wel tegen een symbolisch slakkengangetje op het stratencircuit van Valencia. Maar volgens Badoer was het vandaag dan ook niet de bedoeling om meteen snelle tijden te rijden.

“Ik ben tevreden met hoe alles is verlopen. Het was zoals verwacht een erg zware dag, maar ik heb geen fouten gemaakt. We kunnen ons nu richten op het verbeteren van de afstelling, zodat ik de wagen beter naar mijn wensen kan afstellen”, zei Luca Badoer na afloop van de vrije trainingen. “Ik heb geen specifiek doel voor ogen dit weekend. Dat is belangrijk om goed aan een GP-weekend te kunnen wennen. Ik ben ook blij dat Michael hier aanwezig is om mij te steunen.”

Voorlopig ziet het er echter naar uit dat Badoer het alvast moeilijk zal hebben om Q2 te halen tijdens de kwalificatie.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België