logo
 

Het verhaal achter de ‘magische’ dubbele pitstop van Mercedes tijdens de GP van China

16 april 2019 — Het was een opmerkelijk beeld tijdens de GP van China: Lewis Hamilton en Valtteri Bottas die vlak na elkaar een pitstop maakten. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vertelt ons het verhaal achter de 'magische' dubbele pitstop.

“De dubbele pitstop was vooral een moment om trots op te zijn omdat we alles te verliezen hadden. We reden op de eerste en tweede plaats en dachten dat we een plaats zouden verliezen indien we één van beide wagens een ronde eerder dan de andere zouden laten stoppen. De dubbele pitstop werd schitterend uitgevoerd,” vertelde Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports’.

Vervolgens gaf de Mercedes-motorsportbaas tegenover de diverse media nog wat meer uitleg over de dubbele pitstop en de situatie waarin Mercedes zich bevond.

“Het was een interessante situatie waarbij het duidelijk was dat Valtteri onder druk stond van Sebastian. Indien Sebastian vroeger zijn stop maakte dan zou hij een undercut bij Valtteri gedaan hebben.”

“De logische keuze was dan ook om Valtteri eerst te laten stoppen. Indien we Valtteri eerst lieten stoppen dan zou hij een undercut bij Lewis gedaan hebben. Indien we de pikorde niet wensten te beïnvloeden moesten we een dubbele pitstop uitvoeren.”

“We beschikten net over de kloof tussen beide rijders om een dubbele pitstop uit te voeren. We verzekerden Valtteri dat hij geen tijd zou verliezen en het was echt indrukwekkend hoe de jongens het deden.”

“Het was de choreografie waarbij iedereen die de Formule 1 begrijpt weet hoe indrukwekkend het was. Dieter Zetsche riep na afloop al de mecaniciens bij elkaar en zei dat hij nog nooit zoiets indrukwekkend voordien gezien had en hij feliciteerde iedereen,” besloot Toto Wolff.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonValtteri BottasMercedesvideo

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België