“Het voelde slecht om Felipe Massa te vragen zijn F1-afscheid uit te stellen”

20 januari 2017 — Claire Williams heeft tijdens een interview laten verstaan dat ze zich bijzonder slecht voelde toen ze Felipe Massa moest vragen om zijn F1-afscheid uit te stellen.


Toen Nico Rosberg geheel onverwacht afscheid nam van de Formule 1 moest Mercedes plots op zoek naar een vervanger. Mercedes had liefst een ‘ervaren’ rijder als vervanger voor Rosberg en daarbij kwam steeds nadrukkelijk Valtteri Bottas in beeld.

Uiteindelijk liet Williams Bottas richting Mercedes vertrekken, al wou het zelf ook een ‘ervaren’ rijder als vervanger voor Bottas. Met amper ervaren rijders beschikbaar op de rijdersmarkt opteerde Williams er uiteindelijk voor om Felipe Massa meteen na zijn afscheid een comeback in de F1 te laten maten.

“Felipe had zijn afscheid aangekondigd en we hadden er heel wat rond georganiseerd. Wanneer je dan je ex-rijder belt om te vragen of hij zijn afscheid wil uitstellen dan voel je je slecht,” aldus Claire Williams tegenover ‘Sky Sports News’. “Ik heb echter nooit iemand zo blij en opgewonden gehoord. Het was echt een opluchting voor ons.”

Claire Williams laat ook weten dat het een weloverwogen keuze was om Felipe Massa naast de 18-jarige Lance Stroll opnieuw een racezitje te geven en een comeback te laten maken.

“We gaan nooit een rijder in onze wagen plaatsen waarvan we denken dat hij niet zak presteren. Zoals iedereen vorig jaar tijdens zijn laatste race kon zien heeft Felipe niets aan motivatie verloren.”

Claire Williams besefte naar eigen zeggen ook niet dat Felipe Massa vooral afscheid nam van de Formule 1 omdat hij geen aanspraak meer maakte op een competitief racezitje, dat hij eigenlijk geen afscheid wenste te nemen.

“Er wordt veel gezegd in de media, ‘Laat hem met pensioen gaan, laat hem gerust’. Hij wil een comeback maken,” aldus Claire Williams. “Ik wist het ook niet, ik besefte niet dat hij niet echt afscheid wou nemen. Ik denk dan ook dat Felipe het komend jaar goed zal doen.”

“Hij kan tijdens dat jaar simpelweg plezier beleven en presteren, zonder dat hij zich over iets anders zorgen hoeft te maken,” besluit Claire Williams.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België