logo
 

“Het was beangstigend om Mercedes zo bezig te zien in Jerez”

12 februari 2015 — Eric Boullier van McLaren was tijdens de eerste wintertest in Jerez danig onder de indruk van Mercedes.

image
Ferrari mag dan wel tijdens drie van de vier testdagen de snelste tijd hebben doen noteren, het was vooral van Mercedes dat Eric Boullier onder de indruk was.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg reden samen probleemloos meer dan vijfhonderd ronden over het circuit van Jerez. De besttijd lieten ze niet noteren maar zeer betrouwbaar was de Mercedes W06 hybris alvast wel.

Aldo Costa van Mercedes liet reeds verstaan dat Mercedes haar ware potentieel nog niet heeft getoond en dat was bij Eric Boullier ook meteen duidelijk. Van bij de eerste testdag was hij meteen enorm onder de indruk.

“Het was beangstigend om te zien dat ze tijdens de eerste testdag reeds pitstops begonnen te oefenen,” aldus Eric Boullier van McLaren tegenover Press Association. “We kunnen alleen maar hopen dat alle anderen dichter zijn gekomen.”

“Mercedes had in 2014 echter zo’n grote voorsprong dat ik niet verwacht dat de kloof volledig weg zal zijn. Ze hebben zeker en vast ook niet stil gezeten.”

McLaren reed vorig jaar zelf nog met motoren van Mercedes maar kon niet profiteren van de sterke krachtbron. Vanaf dit seizoen rijdt McLaren opnieuw met Honda-motoren.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België