“Het was mijn eigen fout”

06 juli 2014 — Lewis Hamilton neemt de schuld op zich voor het kwijtspelen van de polepositie in de Grote Prijs van Groot-Brittannië aan zijn teamgenoot Nico Rosberg. image

Hamilton reed kort voor het afvlaggen van Q3 vlak voor Nico Rosberg. Beiden vatten een snelle ronde aan, maar Mercedes had Hamilton aangemaand om Rosberg door te laten indien hij zijn eigen tijd niet meer zou kunnen verbeteren.

De Brit besloot uiteindelijk om in de laatste sector de pits binnen te duiken in plaats van zijn ronde af te maken, hetgeen hem heel zuur zou opbreken. Niet alleen Nico Rosberg wist Hamilton immers van de pole te verdringen, ook Vettel, Button, Hülkenberg en Magnussen konden zich in extremis nog voor Hamilton kwalificeren.

De Mercedes-rijder was duidelijk zeer aangeslagen na de kwalificaties. “Het was mijn eigen fout.” verklaarde Hamilton. “Ik herinner me niet meer wat er precies gezegd werd,” antwoordde de Brit op de vraag of hij van zijn team opdracht had gekregen om binnen te rijden, “maar niets van wat zij gezegd hadden was had invloed op mijn beslissing.”

“Ik wil me verontschuldigen tegenover de Britse fans die hier vandaag aanwezig waren, want ze waren opnieuw geweldig. Ik zal doen wat ik kan vanaf mijn startpositie. Ik vermoed dat het morgen droog zal blijven, maar ik zal hoe dan ook alles geven.”

“Op dit ogenblik is de kans op de overwinning niet erg groot, maar ik zal mijn uiterste best doen. Als je op die manier uit de wagen moet stappen na de kwalificaties is het moeilijk om opgewekt te blijven, maar ik zal alles analyseren en er voor zorgen dat ik morgen sterk kan terug komen.” aldus Hamilton.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België