logo
 

“Het was ongepast om de Australische GP zo laat te annuleren”

27 maart 2020 — David Richards, ​voorzitter van ‘Motorsport UK’, is van mening dat Liberty Media en de FIA veel sneller een beslissing hadden moeten nemen over de GP van Australië.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door F1 Australian Grand Prix (@ausgp) op

Richards kan begrip opbrengen voor de last minute beslissing maar hij staat er tegelijkertijd ook kritisch tegenover want door de late beslissing waren veel fans, zelfs vanuit de andere kant van de wereld, reeds onderweg naar het evenement.
“Liberty was erg laat om te beslissen over de GP van Australië,” gaat hij verder.  “Het is erg moeilijk en ik suggereer geen minuut lang niet dat het een makkelijke beslissing was, maar gezien de hoeveelheid mensen die vanuit verschillende landen in Europa naar Australië zijn gereisd, was het een ongepaste zaak om te doen.”
“Een week van tevoren hadden ze tot de beslissing kunnen komen om af te zeggen. Als je een nieuw seizoen nadert, is er een grote impuls en verwachting. Achteraf gezien is het gemakkelijk om dit te zeggen, maar niemand ontkent dat het beter had gekund.”
Hij had ook veel lof voor Lewis Hamilton die reeds voor de beslissing om het raceweekend te annuleren zijn mening publiekelijk verkondigde.

“Lewis Hamilton sprak voor de meesten toen hij zich uitsprak over de zaak. Hij is volwassen geworden en hij vertegenwoordigt een zeer positieve kant van de F1 en het bewustzijn van de sport. Hij is niet bang om zijn mening te zeggen en dat juich ik toe.”

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België