logo
 

“Het wordt een chaotische race”

26 november 2011 — Volgens Jaime Alguersuari mogen we ons morgen aan een erg chaotische race verwachten ...

Alguersuari kwalificeerde zich deze keer met zijn Toro Rosso niet in de top tien. De Spanjaard reed de dertiende tijd maar volgens Alguersuari is morgen alles mogelijk. Hij verwacht zelfs een erg chaotische race door de regen.

“De dertiende en veertiende plaats zijn geen slecht resultaat voor het team,” zei Alguersuari na afloop van de kwalificatie. “Ik ben blij dat we voor Sauber op de grid staan. De punten worden echter pas morgen verdeeld. We mogen ons aan een chaotische race verwachten want er is regen voorspeld.”

“Het wordt belangrijk om in deze omstandigheden geen domme dingen te doen. We mogen niet te veel risico nemen, rustig blijven en de finish halen. De circuitomstandigheden zijn vergeleken met deze ochtend serieus veranderd. Als het morgen regent zal deze evolutie echter niet verder gaan en zal de situatie compleet anders zijn. Het zal een uiterst interessante race worden”.

Toro Rosso is in een hevige strijd verwikkeld met Sauber. Beide teams strijden immers voor de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. De regen kans dus een scherprechter worden in het toekennen van deze zevende plaats.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Brazilië

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië