logo
 

“Het wordt een groen F1-circuit”

14 februari 2012 — Het Circuit of The Americas stond de voorbije maanden meermaals in de belangstelling. Deze keer wil het echter positief in de schijnwerpers staan ...

image

De voorbije maanden was er heel wat onzekerheid over het Circuit of The Americas. De werken werden even stilgelegd en er was ook heel wat discussie over de overeenkomst met Bernie Ecclestone.

De F1-race op het Circuit of The Americas gaat echter door zoals gepland en op 18 november zullen de F1-bolides dus over het circuit scheuren. Maar er is meer, het Circuit of The Americas zal ook het eerste ‘groene’ F1-circuit worden.

Men wil in Amerika immers meer en meer aandacht besteden aan groene technologiëen en ook het Circuit of The Americas wil daartoe zijn steentje bijdragen. Het treed daarom toe tot de Green Sports Alliance. Hoofddoelstelling is om minder afval te produceren en minder elektriciteit te verbruiken.

De organisatoren van de F1-race lieten reeds verstaan dat ze volgend doel voor ogen hebben:
- 30 procent minder elektriciteit verbruiken
- 60 procent minder gas verbruiken
- 20 procent minder water verbruiken

Het Circuit of The Americas wil zich dan ook profileren als een ‘groen’ F1-circuit.

Momenteel is men nog volop bezig met de bouw van het circuit. Ondanks het feit dat de werken in december werden stilgelegd zal het circuit normaal gesproken in augustus klaar zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België