logo
 

“Het zal moeilijk worden om het seizoen 2016 te evenaren”

31 december 2016 — Volgens Nico Hülkenberg wordt het voor Force India moeilijk om het seizoen 2016 te evenaren.


Force India slaagde erin om Williams te verslaan in de strijd om de vierde plaats bij de constructeurs, wat een schitterend resultaat is. Grote vraag is echter of Force India die prestatie in 2017 opnieuw zal kunnen evenaren.

Volgens Nico Hülkenberg, die het voorbije jaar voor Force India reed, niet. De Duitser maakt bovendien zelf de overstap van Force India naar Renault. Hülkenberg wil Renault helpen om vanaf 2018 voor overwinningen te strijden.

Ondertussen is er echter eerst nog het seizoen 2017, dat gekenmerkt wordt door ingrijpende reglementswijzigingen. Die zullen er mee voor zorgen dat het voor Force India moeilijk wordt om het voorbije seizoen in 2017 te evenaren.

“Dat valt moeilijk te voorspellen,” antwoordt Hulkenberg wanneer hem wordt gevraagd wat Force India volgend jaar kan verwezenlijken. “Om nog verder vooruitgang te boeken, om de kloof met de top drie te dichten, dat is bijzonder moeilijk.”

“Ik denk dat ze daarvoor iets meer budget nodig hebben, iets meer middelen. Ik denk dat ze over de juiste mensen beschikken, ze hebben een goed team op en rondom het circuit, maar ook in de fabriek. Dat weerhoudt hen er niet van. Het is een enorme uitdaging en niet eenvoudig.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België