“Het zou verkeerd zijn om over de titel te spreken”

26 september 2015 — Volgens Sebastian Vettel is het verkeerd om na de overwinning in Singapore opeens titelambities te hebben.


Sebastian Vettel mag dan wel vorige week op redelijk overtuigende wijze de GP van Singapore op zijn naam gezet hebben. Het doet de Duitser overduidelijk met de voeten op de grond blijven en niet dromen van de titel.

Vettel doet de uitspraak nadat hij vorige week na zijn overwinning zei dat hij alles ging proberen in het werk te stellen om “het onmogelijke te realiseren”. Vettel staat momenteel 49 punten achter op wk-leider Lewis Hamilton.

“Het is nog steeds een enorme kloof. Er zijn nog veel races te gaan en iedere zondag biedt nieuwe kansen. Het is echter verkeerd voor ons om over de titel te spreken,” aldus Vettel.

“We weten dat we nog veel werk te doen hebben en we weten dat we ons moeten verbeteren. We weten echter ook dat alles niet verandert op één nacht tijd en we geduldig moeten zijn. We zullen echter wel ons uiterste best doen en alles geven. Vervolgens zullen we binnen enkele races zien waar we staan.”

Vettel belooft aan de Ferrari-fans echter wel alles te zullen geven wat in zijn mogelijkheden ligt.

“Wat we wel aan onszelf en de tifosi kunnen beloven is dat we alles zullen geven. Iedere zondag is een nieuwe kans en we moeten er voor zorgen dat we ons in de best mogelijke positie bevinden.”

“We zijn overduidelijk niet de favoriet wat het kampioenschap betreft, ook niet wat dit raceweekend betreft. We moeten dan ook beide voeten op de grond houden,” besluit Vettel.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België