‘Hete aardappel’ moest Vandoorne opwarmen tijdens F1-test

28 februari 2018 — Opmerkelijk verhaal uit de F1-paddock in Barcelona en deze keer speelt onze landgenoot Stoffel Vandoorne een hoofdrol.

Hands and feet are frozen⛄️, but positive feeling with today’s running! Looks like we’ll have to prepare winter tyres for @fernandoalo_oficial tomorrowߙ„ #SV2 #McLaren #F1Testing

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Nadat de eerste testdag op maandag al bijzonder koud was, werd het op de tweede testdag nog kouder in Barcelona. In de namiddag begon het zelfs te sneeuwen en op het Circuit de Barcelona-Catalunya probeerden de F1-piloten en teamleden dan ook alles uit om zich warm te houden.

Vandoorne had een bijzonder tactiek om de koude te trotseren en het toch enigszins warm te krijgen in zijn F1-bolide: hete aardappels.

“Het was echt bijzonder koud, vooral aan de handen en voeten,” zei Vandoorne tegenover diverse media in Barcelona. “Mijn trainer had het geniale idee om aardappels op te warmen in de oven , in aluminiumfolie te doen en ze vervolgens in de cockpit van de wagen mee te nemen. Na elke run nam ik een nieuwe aardappel mee in de cockpit.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België