Hevige protesten in Bahrein: journalisten het land uitgezet

20 april 2013 — Het raceweekend in Bahrein lijkt vlekkeloos te verlopen maar wat je niet ziet op de tv-beelden is dat er nog steeds hevige protesten in Bahrein zijn. Enkele journalisten werden zelfs het land uitgezet.

image
Zoals algemeen verwacht is het opnieuw tot hevige protesten gekomen in Bahrein en dan vooral in de hoofdstad Manama. Op het Parelplein verzamelden heel wat mensen om te protesteren en het kwam tot incidenten met de politie. Er werden ondermeer banden in brand gestoken en met molotovcocktails gegooid naar de politie. Die reageerde dan weer door ondermeer traangas te gebruiken.

Gisteren werd een tv-ploeg van de Britse zender ITV het land uitgezet. “Om de veiligheid van het land te waarborgen”, luidde de officiële mededeling van de regering.

Het team van ITV had beelden opgenomen van de protesten die in Bahrein plaatsvinden. Vervolgens was het team in een Moskee aanwezig en werden ze plots afgezonderd en twee keer ondervraagd. Nadien besloot het vijfkoppig team om het land te verlaten omdat er ondermeer met een verblijf in de gevangenis werd gedreigd.

Ook de verschillende wegen naar en van het F1-circuit worden grondig door de politie gecontroleerd. Zo zijn er ondermeer talrijke controleposten.

Naast de incidentrijke protesten zijn er bovendien ook nog talrijke vreedzame protesten in het land waarbij er betoogd wordt tegen een ‘illegale regering’ en voor meer mensenrechten een een betere leefwereld in Bahrein.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België