Hevige regen in Monaco: spektakelrace op komst?

29 mei 2016 — Monaco, dat staat vaak gelijk aan treintje rijden en weinig inhaalmanoeuvres maar mogelijk krijgen we dit jaar een echte spektakelrace.

Er was regen voorspeld voor de zondagochtend in Monaco maar rond tien uur viel de regen met bakken uit de lucht. Net dan was de race van de Porsche Supercup bezig. De rijders ondervonden heel wat problemen om hun wagen goed op de baan te houden en er volgden dan ook heel wat crashes, vooral in de eerste bocht. Uiteindelijk zag de wedstrijdleiding zich genoodzaakt de race stop te zetten.

Ook tijdens de rest van de voormiddag en rond het middaguur wordt er nog lichte regen voorspeld, waarna het langzaam aan droger zou worden.

Grote vraag zal dan ook zijn of de GP van Monaco net als de race van de Porsche Supercup uit voorzorg van achter de safety car zal moeten aangevat worden. Dit zal uiteraard in sterke mate afhangen van de hoeveelheid regen en hoe nat de baan ligt.

Voor Max Verstappen betekent de regen een godsgeschenk. De Nederlander moest aanvankelijk van achteraan op de startgrid vertrekken maar Red Bull opteerde er echter voor om Verstappen na zijn crash een nieuw chassis te geven. Daardoor moet Verstappen van uit de pitlane vertrekken maar kunnen er wel heel wat aanpassingen aan de wagen gedaan worden. Red Bull kan zo, in tegenstelling tot de concurrentie, voor een volwaardige regenafstelling kiezen.

Het belooft dan ook een spectaculaire GP van Monaco te worden met mogelijk Max Verstappen in een glansrol. Afspraak om 14u Belgische tijd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België