Hispania kent ook problemen in de regen

03 april 2010 — Bij de renstal Hispania Racing zal men dit weekend in alle voorzichtigheid aan het experimenteren moeten gaan. Nooit eerder racete de renstal in regenweer.

Opnieuw vinden we de rijders van Hispania achteraan de startgrid terug. Meer dan een 22ste en 23ste plaats zat er niet in tijdens de kwalificatie van vandaag. Bruno Senna ging zelfs even de grindbak in terwijl teamgenoot Karun Chandhok het eveneens niet makkelijk had.

“Ik kende vandaag een nogal moeizame kwalificatie. De omstandigheden waren moeilijk en we reden voor het eerst op een nat wegdek. Op een zeker ogenblik ging ik van de baan en eindigde ik in het grind. Ik geraakte er ook snel weer uit maar toen viel mijn motor plots uit. Ik geraakte terug in de garage en kon vervolgens toch nog enkele rondjes meedraaien. Ik hoop nu vooral een goede race te kunnen beleven”, zo liet Bruno Senna verstaan.

“Morgen zal ik vlak achter Trulli, Alonso, Hamilton en Massa vertrekken. Vandaag was het weer me niet gunstig en ik twijfelde er dan ook aan of ik de sessie wel kon uitrijden. We konden voor het eerst ervaren hoe de wagen reageert op een nat wegdek. Ik maakte er uiteraard het beste van”, aldus Karun Chandhok.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België