Hockenheim bevestigt: “Geen GP van Duitsland in 2017”

24 november 2016 — Nadat eerder vandaag al uitlekte dat er in 2017 waarschijnlijk geen GP van Duitsland op de F1-kalender zou staan heeft nu ook Hockenheim bevestigd dat er geen Duitse F1-race zal plaatsvinen.


De GP van Duitsland stond onder voorbehoud op de F1-kalender 2017 maar valt definitief af nu Hockenheim-baas Georg Seiler bevestigd heeft dat er komend jaar geen GP zal plaatsvinden. Daardoor krijgen we in 2017 slechts twintig races op de F1-kalender.

Sinds enkele jaren is het de bedoeling dat de GP van Duitsland afwisselend op de circuits van Hockenheim en de Nürburgring plaatsvindt. Normaal gesproken was het komend jaar de beurt aan de Nürburgring maar het circuit liet eerder al weten geen interesse te tonen in het organiseren van de Duitse grand prix in 2017.

Even werd er gehoopt dat Hockenheim ook volgend jaar de GP van Duitsland zou organiseren maar uiteindelijk werd er geen akkoord bereikt. Hockenheim wenste enkel een Duitse GP te organiseren indien er geen financieel risico zou verbonden worden. Dat zou betekenen dat de Formule 1 of Bernie Ecclestone een eventueel verlies zou moeten bijpassen.

Bernie Ecclestone weigerde de organisatievergoeding, die naar eigen zeggen reeds verlaagd was, nog verder te verlagen. “Het zou niet eerlijk zijn dat ze veel minder moeten betalen dan de andere Europese races,” aldus Ecclestone.

Hockenheim zelf vindt het alvast jammer dat er komend jaar geen Duitse grand prix zal zijn, al benadrukt het nogmaals dat de financiële risico’s te groot waren.

“Er lag geen aanbod op tafel waarbij al de economische risico’s werden uitgesloten”, zei Georg Seiler , de executive director van Hockenheim, tegenover ‘AutoBild’. “Dat was echter onze vereiste. Het is jammer maar niet echt verrassend. De GP van Duitsland stond onder voorbehoud op de F1-kalender 2017 maar er werd geen overeenkomst tussen de Formule 1 en Hockenheim bereikt.”

De definitieve F1-kalender wordt waarschijnlijk op 30 november door de FIA bekendgemaakt.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België