logo
 

Hockenheim: “Nürburgring is brutaal, wij verwachten een race in 2016 en 2018”

18 juni 2014 — De Hockenheimring heeft gereageerd op het persbericht dat de Nürburgring de wereld heeft ingestuurd waarin het aankondigt dat de GP van Duitsland de komend vijf jaar op de Nürburgring zal plaatsvinden.

image
De Hockenheimring gaat er immers van uit dat het in 2016 en 2018 de GP van Duitsland zal organiseren en dat er net als de voorbije jaren afwisselend op de Nürburgring en de Hockenheimring zal gereden worden.

“Ja, natuurlijk”, antwoordt Georg Seiler, de baas van de Hockenheimring, gepikeerd op de vraag van het Duitse DPA of het circuit ook in 2016 en 2018 de GP van Duitsland zal organiseren.

“Ik vind het echt ongelooflijk. Het is redelijk brutaal om zo’n persbericht de wereld in te sturen”, zegt hij ook nog eens in een ander interview. “Het is een ongeschreven regel in de Formule 1 dat je geen mededelingen naar de pers doet wanneer je nog aan het onderhandelen bent. Ik vind het ook erg ongepast dat men nu deals van heel wat miljoenen aan het sluiten is. Ze zijn immers ten koste van de belastingbetaler failliet gegaan.”

Over de overeenkomst tussen de Hockenheimring en Bernie Ecclestone is Seiler eveneens formeel.

“Ecclestone kan en zal ons contract niet afkopen”, aldus Seiler.

Twee jaar geleden ging de Nürburgring failliet en met de Capricorn Group werd een nieuwe eigenaar gevonden. Die liet weten dat de GP van Duitsland de komende vijf jaar op de Nürburgring georganiseerd zal worden (Lees: Vanaf 2015 GP van Duitsland vijf jaar op Nürburgring).

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België