Hoe gaat Sebastian Vettel met de huidige situatie om?

29 juni 2019 — Sebastian Vettel is gepokt en gemazeld in het F1-circus, hij werd vier keer wereldkampioen met Red Bull en nu is hij met Ferrari al zijn vijfde seizoen op jacht naar een vijfde wereldtitel.

Dit bericht bekijken op Instagram

#Seb5 ߒ¬ “I think that, in the team, we have the ability, the talent and the ideas to react to the current situation which means we are chasing the others.” #AustrianGP ߇ư߇¹ #essereFerrari ߔ´

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Die wereldtitel met Ferrari loopt niet echt van een leien dakje, Vettel bijt zich samen met de Scuderia de tanden stuk op de ‘Silberpfeile’ van Mercedes. Na de wintertesten in Barcelona leek het erop dat dit het jaar van Vettel zou worden maar na acht races in 2019 moet geconcludeerd worden dat de Duitser op een mirakel moet rekenen wil indien hij dit jaar nog wereldkampioen wil worden.

Er is de voorbije weken en maanden al heel wat gespeculeerd over de toekomst van Vettel. Houdt hij het voor bekeken aan het einde van het seizoen of zal hij andere oorden opzoeken?

Zelfs voor een rijder met het palmares en reputatie van Sebastian Vettel is het niet ondenkbaar dat zo’n situatie in het hoofd van de rijder kruipt. In Spielberg werd de viervoudige wereldkampioen gevraagd hoe hij met deze moeilijke situatie omgaat en of dat überhaupt nog wel mogelijk is.

“Jazeker, dat is mogelijk,” aldus Vettel. “Je kan altijd leren hoe je met sommige dingen moet omgaan.”

Ook voor het team is het geen makkelijke periode. “We moeten daar nuchter mee omgaan en proberen er het beste van te maken. Ik maak me niet zoveel zorgen, het is niet zo moeilijk om vooruit te kijken.”

Volgens de Duitser weten ze bij Ferrari ook waar het schoentje knelt.

“We staan op de rand van een doorbraak maar we zijn er nog niet in geslaagd. We proberen om er elk weekend het beste van te maken,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België