logo
 

Hoe kan Lewis Hamilton vandaag kampioen worden?

22 oktober 2017 — Lewis Hamilton kan tijdens de GP van de Verenigde Staten voor de vierde keer F1-wereldkampioen worden. Maar wat is daarvoor nodig?


Hamilton heeft met nog vier races te gaan, inclusief de GP van de Verenigde Staten, een voorsprong van 59 punten op Sebastian Vettel. De Duitser moet al op een mirakel rekenen indien hij in de loop van de komende vier races Hamilton nog van de titel wil houden. Er zijn immers nog maar maximaal 100 punten te verdienen en na de race in Austin zijn er dat zelfs nog maar 75.

Lewis Hamilton kan zich tijdens de GP van de Verenigde Staten zelfs al verzekeren van zijn vierde wereldtitel in zijn F1-carrière, zijn derde bij Mercedes zou dat zijn. Maar hoe kan Hamilton vandaag al wereldkampioen worden?

- Hamilton wint de race en Vettel eindige als zesde of lager.
- Hamilton wordt tweede, Vettel finisht als negende of lager en Bottas wint de race niet.

In al de andere gevallen kan Lewis Hamilton ten vroegste in Mexico wereldkampioen worden.

De kans dat het Mercedes F1 team na de GP van de Verenigde Staten al kampioen is, die is dan weer aanzienlijk groter. Momenteel heeft Mercedes een voorsprong van 145 punten op Ferrari. Bij Ferrari moeten ze de achterstand zien te verkleinen tot 129 punten, wat gelijk staat aan drie dubbeloverwinningen. Indien Ferrari daar niet in slaagt dan is het Mercedes F1-team kampioen.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van de Verenigde Staten van AmerikaLewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België