logo
 

Hoeveel toeschouwers waren er tijdens de GP van België?

28 augustus 2015 — Het was opvallend, hoeveel drukker het was dit jaar tijdens het raceweekend van de GP van België. Maar hoeveel toeschouwers waren er eigenlijk?


Voor zij die er zowel dit als vorig jaar bij waren zullen het ongetwijfeld gemerkt hebben, er waren dit jaar opvallend meer toeschouwers voor de GP van België.

Uiteraard waren er wel een aantal meevallers voor de organisatoren van de GP van België. Zo was er Max Verstappen, die er voor zorgde dat er heel wat Nederlanders naar Spa-Francorchamps afzakten. Daarnaast werd de GP van Duitsland geannuleerd, waardoor er ook meer Duitser naar België kwamen voor de F1-race. En tot slot hadden we uiteraard ook Stoffel Vandoorne, die in de GP2 bezig is aan een uitermate indrukwekkend seizoen.

Maar wat betekenden al die extra bezoekers nu voor de ticketverkoop dit jaar?

F1journaal.be polste bij de organisatoren naar de hoeveelheid tickets die werden verkocht en de toeschouwersaantallen op de verschillende dagen.

Op vrijdag waren er zo’n 42 000 toeschouwers en op zaterdag zo’n 45 000 toeschouwers. Absolute topdag was uiteraard zondag, met maar liefst 63 000 toeschouwers. Verspreid over de drie dagen werden er dus maar liefst 150 000 toeschouwers verwelkomd, dat is ook het aantal dat de organisatoren voor aanvang van het raceweekend voorspelden.

Op zondag waren er maar liefst zo’n 7 000 toeschouwers meer dan op de racedag van vorig jaar. Dat verklaart meteen ook de overrompeling van ondermeer de ‘Kemmel Straight’, waar er heel wat inhaalmanoeuvres te bewonderen waren.

Met 63 000 toeschouwers op zondag was het de beste editie sinds 2007, al is men nog wel ver verwijderd van het absolute recordjaar 2000. Toen waren er op zondag maar liefst 95 000 toeschouwers!

De organisatoren zijn dan ook zeer tevreden over de editie 2015 en hopen dan ook op een gelijkaardige ticketverkoop voor volgend jaar, al zijn de tickets dan wel iets duurder (Lees: Duurdere tickets voor GP van België in 2016).

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België