Honda-baas in tranen na podiumplaats van Verstappen

18 maart 2019 — Met de derde plaats van Max Verstappen heeft Red Bull-Honda haar start alvast niet gemist. De jonge Nederlander schonk Honda haar eerste podiumplaats sinds 2008.


Na een mislukt huwelijk met McLaren moest de samenwerking met Red Bull een nieuwe start betekenen voor Honda en die hebben ze niet gemist, Max Verstappen schonk de Japanners meteen een podiumplaats tijdens hun eerste GP als partners.

Voormalig wereldkampioen Damon Hill verwoordde het als volgt: “Als ze dit vorig jaar hadden gedaan met hun oude partner (Renault) had iedereen dat normaal gevonden. Met Honda kunnen we nu echter van een hele prestatie spreken, ze mogen echt heel blij zijn.”

Natuurlijk was ook Max Verstappen, die nota bene nog maar tien jaar oud was bij de laatste podiumplaats van Honda in 2008, erg opgetogen: “Ik ben erg gelukkig dat ik dit voor hen heb klaargespeeld vandaag.”

Red Bull-teambaas Christian Horner liet weten dat Honda-baas Yamamoto bij de podiumceremonie een paar traantjes liet vloeien. Ook Dr Helmut Marko was zeer opgetogen over de nieuwe partner, zo liet hij weten tegenover ‘Auto Bild’.

“We hebben het hele weekend geen problemen ondervonden met de motor, het is de evenknie van Mercedes.”

“We moeten nu zo snel mogelijk aan de slag met het chassis, we hebben meer tractie nodig. Het komt er eigenlijk op neer dat we de voorbije jaren een auto hebben gebouwd met zo weinig mogelijk neerwaartse druk omdat anders de luchtweerstand te groot was.”

“Dat is nu geen probleem meer maar we waren het gewoonweg niet meer gewend om een auto met veel tractie te bouwen. Dit terwijl we eigenlijk aerodynamisch efficient moeten zijn,” besluit Marko.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België