Honda begrijpt de frustraties van McLaren: “We werken enorm hard om de situatie te verbeteren”

10 juni 2017 — Honda heeft in Canada laten weten dat het begrip heeft voor de frustraties van McLaren. De Japanners laten weten zo hard mogelijk te werken aan het verbeteren van de moeilijke situatie waarin McLaren-Honda verkeert, al is maar de vraag of dat snel genoeg zal zijn om een eventuele breuk met McLaren te vermijden.


In de aanloop naar het raceweekend uitte McLaren-CEO stevige kritiek aan het adres van Honda. “Honda werkt zeer hard maar ze lijken de weg enigszins kwijt te zijn,” zei Zak Brown tegenover ‘Reuters’. Honda laat nu bij monde van Honda F1-baas Yusuke Hasegawa weten dat het de frustraties van McLaren begrijpt.

“Ik was niet verrast door de commentaren van Zak Brown,” reageerde Hasegawa tegenover het Britse ‘Autosport’. “Het is geen verrassing dat hij klaagt en dat hij gefrustreerd is.”

“Ik ben zelf ook gefrustreerd, ik ben teleurgesteld en het team is teleurgesteld. We bevinden ons in een zeer moeilijke situatie.”

Honda begrijpt de frustraties van McLaren, al is Hasegawa het niet eens met Brown dat Honda de weg kwijt zou zijn.

“Het is jammer dat ik hem niet kan overtuigen van het feit dat we de juiste richting uitgaan,” aldus de Honda F1-baas. “Ik heb er echter vertrouwen in dat we de weg niet kwijt zijn. We hebben nog wat tijd nodig om ons ding te doen.”

“We ondernemen heel wat zaken om er voor te zorgen dat we sneller progressie boeken maar ik ga niet zeggen hoe we dat doen.”

Er is de voorbije weken druk gespeculeerd over een mogelijke breuk tussen McLaren en Honda. Ondanks dat Honda en McLaren aan hun derde jaar van samenwerking bezig zijn onder de huidige generatie van V6-turbomotoren slaagt men er maar niet in om een competitieve en betrouwbare motor te hebben. Toch is Hasegawa er van overtuigd dat beide partijen met elkaar kunnen blijven samenwerken.

“Daarover bestaat geen twijfel,” laat Hasegawa weten. “We vormen samen één sterk geheel, een team. We hebben besloten om samen de problemen en deze moeilijke omstandigheden te overwinnen. We werken samen om de situatie te verbeteren.”

Ondanks het feit dat er de voorbije dagen stemmen opgingen dat McLaren in de loop van de komende maanden al een beslissing zou nemen met betrekking tot 2018, wat zou kunnen betekenen dat het breekt met Honda en overstapt naar Mercedes-motoren, meent Hasegawa dat Honda van McLaren geen deadline heeft gekregen met betrekking tot het competitief zijn.

“We introduceren een update van zodra die klaar is,” liet Hasegawa in Canada weten.

Eerder deze week viel er nog grote teleurstelling bij McLaren te noteren omdat Honda in Canada geen grote update van haar motor introduceerde. De verbeterde versie van de huidige motor zou nog niet optimaal functioneren.

Ondanks al de verklaringen van zowel McLaren als Honda, feit blijft dat de relatie tussen McLaren en Honda onder extreem hoge druk staat en dat er maar weinig nodig is om een definitieve breuk in te leiden. De nieuwe motorproblemen van Alonso tijdens de eerste oefensessie in Canada deden er alvast geen goed aan.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België