“Honda bevindt zich bijna op het niveau van Renault”

11 oktober 2017 — Honda-baas Yusuke Hasegawa beweert in een vraaggesprek met ‘Autosport’ dat de Honda-motor op het vlak van kracht bijna op hetzelfde niveau zit als de motor van Renault.


Sinds de terugkeer naar de Formule 1 in 2015 heeft Honda bijna niets anders dan problemen gekend om weer op niveau te komen. In 2016 was er wat beterschap te zien maar begin dit jaar gingen partners McLaren en Honda weer door een diep dal. Zo erg zelfs dat de Britse renstal koste wat het kost van Honda af wilde en voor de volgende drie seizoenen haar heil bij Renault zocht.

Toch zullen ze ook in Woking moeten toegeven dat Honda stappen voorwaarts gezet heeft. Sinds de Japanners in Baku met de ‘spec 3’ van hun motor op de proppen kwamen betekende dat al een winst van verschillende tienden op dat circuit. Naar eigen zeggen hebben ze met de ‘spec 3.5’, die ze in Spa introduceerden, het gat met Renault bijna helemaal gedicht.

“Sinds het begin van het seizoen hebben we de power unit verbeterd, zowel op vlak van betrouwbaarheid als op het vlak van prestaties,” vertelt Hasegawa.

“Vanaf het moment dat we de ‘spec 3.5’ geïntroduceerd hebben denk ik dat we Renault benaderen op vlak van prestaties. Ik kan niet zeggen dat we beter zijn Renault maar het is belangrijk dat we grote stappen voorwaarts hebben gezet op het vlak van betrouwbaarheid.”

Hasegawa vind dat hun prestaties op dit moment de andere fabrikanten het meest benaderen sinds de terugkeer van Honda in 2015.

“We zijn nog niet dicht genoeg,” gaat de Japanner verder. “Als je echter vergelijkt met de vorige twee jaren moet je concluderen dat het gat wel fel verkleind is.”

De plannen zijn om verder te bouwen op het huidige concept in tegenstelling tot dit seizoen toen Honda met een heel nieuw concept kwam aanzetten.

“Er wordt niet getwijfeld aan het huidige concept, het is eigenlijk gelijkaardig aan dat van Mercedes, Ferrari en Renault. Ik zie dus geen enkele reden waarom we niet dezelfde resultaten zouden kunnen behalen.”

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België